Guide til ketcherstrenge

Det er selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige tennisketcher til dit spilleniveau og din spillestil. Men mange tænker ikke på, at strengene på tennisketcheren kan påvirke dens egenskaber rigtig meget og frem for alt bringe dit spil op på et nyt niveau.

Når man vælger streng til sin ketcher kan det være fornuftigt at tænke på sin spillestil, sit spilleniveau, hvor ofte man giver sin ketcher en ny opstrengning, samt om man har haft problemer med sin arm/skulder tidligere. Tennisstrenge har vidt forskellige egenskaber i forbindelse med forskellige materialer og forskellige opbygning og er også mere eller mindre skånsomme mod dig som spiller.

Vi har valgt at inddele tennisstrenge i følgende kategorier:

Nylonstrenge

Nylonstrenge er meget populære plaststrenge blandt nybegyndere og motionister og kaldes ofte ”Synthetic Gut”. Deres popularitet gennem årene skyldes i høj grad, at de er holdbare, relativt billige at fremstille, og at de som regel tilbyder en behagelig spiloplevelse på motionsniveau. Disse tennisstrenge består oftest af en kerne eller har et lag af multifilament over kernen for at tilføre lidt mere føling og kontrol. I den seneste tid er det kommet lidt mere eksklusive nylonsener med bedre boldføling og med bevarelse af fordelene, når det gælder mangesidighed og holdbarhed, eksempler på dette er Wilson Sensation og Solinco Pro Stacked.

Multifilamentstrenge

Disse tennisstrenge giver en utrolig fin boldføling og er også eftergivende mod din arm og i forhold til boldtræf, som ikke rammer midt i ketcheren. Disse strenge er meget populære og har nærmet sig den spiloplevelse, du får med en naturstreng, der har samme type opbygning med mange bittesmå ”tråde” af strenge. Multifilamentstrenge er fremstillet af plast og falder egentlig under kategorien Nylonstrenge. Ulempen ved dem er, at denne type strenge generelt har en lidt kortere holdbarhed, samt at de ”spalter” efter et stykke tid, idet lag efter lag af strenge går af. Eksempler på populære strenge i denne kategori er Babolat Xcel og Solinco Vanquish.

Polyesterstrenge (Co-Poly)

Polystrenge eller Co-Poly-strenge er et begreb inden for tennis. Polyesterstrenge er fremstillet af en gruppe af plast, som tilbyder lidt mere stive strenge med god fart og også en god acces til spin, men hvor opstrengningens hårdhed ofte mindskes meget hurtigt, og der bliver en stor belastning på armen.  Dagens strenge i denne kategori er dog veludviklede og udelukkende såkaldte Co-Poly-strenge, hvor man har blandet med andre typer plast for at bevare de gode egenskaber, men samtidig minimere opstrengningens tab af hårdhed over tid samt mindske belastningen af armen. Blandt dygtige motionister og konkurrencespillere er Co-Poly-strenge i dag de i særklasse mest solgte strenge med storsælgere som Solinco Tour Bite, Babolat RPM Blast, Head Hawk og Luxilon Alu Power.

Naturstrenge

Naturstrenge er, som det fremgår af navnet, fremstillet af naturlige materialer og stammer især fra kotarme. Deres popularitet er aftaget lidt gennem årene, frem for alt fordi dagens multifilamentstrenge er blevet så meget bedre og har en meget lavere pris. Naturstrenge har dog stadig sine tro tilhængere og bruges af mange topspillere, bl.a. Roger Federer, som blander denne streng med en Co-Poly-streng for at få optimalt udbytte af de forskellige egenskaber. Naturstrenge giver den bedste boldføling af alle tennisstrenge.

Den rigtige tennisstreng til dig

Med den ovenstående gennemgang kan vi konstatere, at polyesterstrenge er det rigtige valg til dig, som søger en på mange måder komplet tennisstreng, og som kan håndtere, at den ofte er lidt mere krævende og mindre skånsom. Den seneste tids blødere polyesterstrenge er da et muligt valg.

Hvis du vil have maksimal boldføling og en blødere spiloplevelse, er multifilamentstrenge det rigtige valg for dig. Hvis du er rigtig kræsen, så vælg en naturstreng!

Hvis du har svært ved at vælge, hvorfor så ikke lave en såkaldt hybrid og blande strengene. Man har så én streng horisontalt og en anden vertikalt. Det er oftest de horisontale strenge, der går af, og derfor bruger man den mere holdbare polyesterstreng der. Roger Fedrere, som bruger en hybrid med naturstreng og polyesterstreng, gør dog det omvendte. Men sådan er det ofte med strenge, ét er teori, og noget andet er, hvad du bedst kan lide. Vores råd er, at du prøver dig frem!

Ketcherstrenge

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.