Find den rigtige Squashketcher

Valget af squashketcher kan være svært, og er oftest højst personligt. Vægt, stivhed og balance er tre vigtige parametre som påvirker squashketcherens egenskaber, og dermed dens målgruppe.

Vægt

Når det gælder vægten, så ligger den i intervallet 115-170 gram på dagens modeller. De lidt dyrere squashketchere er oftest lettere, da de er fremstillet i et mere avanceret materiale. Squashketchere som vejer 150-170g er derfor oftest lidt billigere. En lettere ketcher tilbyder mere boldføling, fleksibilitet og manøvrerbarhed, og egner sig mest til dygtige spillere som selv kan generere fart. Motionister kan opfatte lette squashketchere som ustabile, og det er derfor ikke forkert af dem at vælge en lidt tungere model, som også giver mere fart.


Stivhed

Stivheden på squashketcheren påvirker i allerhøjste grad dens målgruppe. En stivere squashketcher passer oftest til dygtige spillere, både hvad gælder kontrol og fart i spillet. Dygtige spillere kan oftest generere den fart der behøves i selve svinget, og får med en stiv squashketcher den stabilitet og boldføling man efterstræber. Det er lettere at kontrollere en blødere ketcher, hvilket gør den egnet til motionister.

Balance

Udover squashketcherens vægt påvirker balancen dens spilleegenskaber. Squashketcherens balanceegenskaber inddeles i tre kategorier: Head Heavy (hovedtunge), Head Light (hovedlette – det meste af vægten er i den nederste del af ketcheren) samt Even balance, hvor vægten er jævnt fordelt over hele ketcheren. En squashketcher der er hovedtung giver en bedre fart i bolden, hvilket er perfekt for hårdtslående spillere. Ulempen ved denne type ketcher er, at den kan føles langsom og svær at manøvrere. Er du en spiller der prioriterer en fleksibel squashketcher til et hurtigt spil, er det et bedre valg at købe en ketcher med lavere balance (Even balance/Head Light).

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.