Padelregler

Reglerne i padel, også kaldet padeltennis, minder meget om reglerne i tennis, men der er selvfølgelig nogle forskelle. Her opsummerer vi de regler, du skal kende for at kunne spille padel.

 

Spillebanen

En padelbane måler 10x20 meter og er omgivet af vægge, som normalt er lavet af glas samt gitter. Banehalvdelene adskilles af et net, ligesom i tennis, og man spiller altid double.

 

Serven

Alle server i padeltennis udføres underhånds eller under hoftehøjde. Ligesom i tennis serves den første serve fra forhåndsruden, og derefter skifter man mellem forhånds- og baghåndsruden. Serveren skal stå bag servelinjen mellem midterlinjen og sidevæggen. I modsætning til mange andre ketchersportsgrene skal bolden studse én gang i jorden, før serveren slår bolden over nettet. Bolden skal slås over nettet og studse i serveruden diagonalt på den modsatte side.

Bolden kan fortsætte med at studse på væggen, men hvis den efter studs i modtagerens serverude rammer gitteret, er det servefejl. Man har, ligesom i tennis, to servemuligheder.

Servemodtageren kan efter studs vælge at slå bolden, før eller efter den rammer sidevæggen og/eller bagvæggen, men bolden må aldrig studse mere end én gang på egen side. Når bolden har ramt den rigtige serverude og er blevet returneret, er hele banen i spil. En bold, der returneres direkte i modstanderens bag- eller sidevægge, er ude.

Serven går om, hvis bolden rammer netkanten og går ind i serveruden, eller hvis den efter netkontakt studser to gange eller mere i serveruden og derefter går ind i gitteret. En serv, der rammer netkanten og derefter studser én gang i serveruden og derefter direkte i gitteret, er ude.

 

Spillet

Under spillet må bolden maksimalt studse én gang på egen side. En spiller kan vælge at returnere bolden på volley eller lade bolden studse, direkte eller efter vægkontakt, men kun én gang i jorden.

Modtageren kan returnere bolden direkte tilbage til modstanderens banehalvdel eller lade bolden studse på væggen på egen side, "vinkle" bolden, for at slå den tilbage. Hvis bolden derimod rammer hegnet på egen side, vinder modstanderen pointet.

 

Hvordan vinder man point i padel?

I padel vinder man point, hvis:

- Bolden studser i jorden to gange på modstanderens side.
- Modstanderen slår bolden i nettet.
- Modstanderen slår bolden ud, dvs. enten direkte uden for banen eller direkte i en af væggene på modstanderens banehalvdel uden først at studse i jorden.
- Modstanderen slår bolden i eget gitter.
- En modstander bliver ramt af bolden.

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.