Pickleball regler

Pickleball er USAs hurtigst voksende sport og er blevet spillet i landet siden 1960'erne. Det er en blanding af tennis, badminton og bordtennis, med et bat, der ligner et strandtennisbat, der vejer omkring 200 gram og en bold, der minder om en floorball. Men hvordan spiller man pickleball? Her opsummerer vi reglerne og alt hvad du skal vide for at spille.

Spillepladsen for pickleball

Spillebanen for pickleball minder en del om banen til badminton, da det er præcis samme mål på yderlinjen som på en badmintonbane med 13,4 x 6,1 meter. Nettet på pickleball-banen er lidt lavere end en tennisbane og deler ligesom mange andre ketchersportsgrene banen i to. Banen har desuden to serverfelter, en til højre og en til venstre. Noget unikt for pickleball er den såkaldte "Non-volley zone", som er banens overflade mellem nettet og den første vandrette linje på banen før de to servefelter. Bliv ikke overrasket, hvis du hører nogen tale om køkkenet, når de diskuterer pickleball, denne "Non-volley zone kaldes også køkkenet af de lidt mere garvede pickleballspillere. Dette har også ført til, at den første vandrette streg bag zonen også bliver kaldt "køkkenlinjen" Som du måske hører fra navnet, betyder no-volley zone, at du ikke må tage bolden på volley, men du må kun træde ind i køkkenet og tage bolden, hvis den hopper.

Serveren i pickleball

I doubler har hvert hold to servere, den første server, så længe du vinder bolden, og derefter går serven videre til den anden server, med undtagelse af når du starter en kamp eller et nyt uafgjort resultat. Serven starter altid i det rigtige felt og skal altid rammes diagonalt. Bolden må røre nettet, men den skal krydse modstanderens "køkkenlinje", for at den er gyldig. Herefter skal bolden hoppe mod modstanderen, samt returen, når den kommer tilbage til holdet, der startede serven, før det er frit at begynde at spille på volley. I pickleball vinder du kun point på din egen serv.
Før du kan serve, skal du sige, hvad der står, først siger du dit holds score, så siger du modstanderholdets score, og så siger du, om du er første- eller andenserver ved at sige en eller to. Der er forskellige typer serve, den mest foretrukne mulighed er at holde bolden og slå bolden med en klar opadgående bevægelse, hvor bolden rammer battet under hoften. Et alternativ er dropserven, hvor du dropper bolden og lader den hoppe, inden du slår den over på modstanderens side.
I singler serverer spilleren fra højre for lige point og fra venstre for ulige point. Retten til at serve ophører så snart du taber en bold. I doubler passerer serven inden for holdet, når bolden er tabt fra første server til anden, og først når server nummer 2 taber bolden, afleveres serven til det modsatte hold.
Holdet, der starter med serven, får kun én serve. I double begynder spilleren til højre at serve, og så skifter spillerne servicefelter hver anden bold. Hvis holdet taber bolden og serven går til server nummer to, fortsætter han med at serve fra den nuværende position og skifter serviceboks hver anden bold.

Spillet

Kampene spilles til 11 point og sejr kræver to point margin mod modstanderholdet. En fordel ved pickleball er, at den kan spilles på mange forskellige underlag, så længe bolden kan hoppe. Alt fra asfalt, beton og trægulve til idrætshalgulve er muligheder for spil. En anden fordel er, at du nemt kan spille med et bærbart netværk, hvilket betyder, at spillet kan tages med overalt, og at det er nemt at installere og skille ad på kort tid efter spillet.

Pickleball-bat

Pickleballballer

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.