Vælg den rigtige badmintonketcher

Når man skal vælge badmintonketcher er der forskellige variabler at tænke på, som vægt, balance og stivhed. 

Vægt

Ketcherens vægt har ændret sig meget de seneste år. Nu for tiden er badmintonketcherne meget lettere, og visse modeller vejer helt ned til 70g. De fleste modeller findes dog i intervallet 80-90g. Motionister kan i en vis udstrækning føle, at en tungere badmintonketcher er mere stabil, mens dygtige spillere vælger lettere ketchere, da de er mere letmanøvrerede og hjælper til hurtigt spil.

Balance

Udover badmintonketcherens vægt påvirker balancen dens spilleegenskaber. Badmintonketcherens balanceegenskaber inddeles i tre kategorier: Head Heavy (hovedtunge), Head Light (hovedlette – det meste af vægten er i den nederste del af ketcheren) samt Even balance, hvor vægten er jævnt fordelt over hele ketcheren. En badmintonketcher der er hovedtung giver en bedre fart i bolden, hvilket er perfekt for hårdtslående spillere. Ulempen ved denne type badmintonketcher er, at den kan føles langsom og svær at manøvrere. Er du en spiller der prioriterer en fleksibel ketcher til et hurtigt spil, er det et bedre valg at købe en badmintonketcher med lavere balance (Even balance/Head Light).

Styvhet

Din nye badmintonketchers stivhed er måske det vigtigste du bør tænke på, inden du investerer. Mange konkurrencemodeller er yderst stive, hvilket betyder at de er svære at bøje/flexe. Er du motionist kan det være svært at få den hastighed i svinget som behøves, for at få flex i ketcheren. Du bør derfor ikke købe en for avanceret badmintonketcher, hvis du er motionist. Der er dog kommet nye modeller på det seneste, som har konkurrencemodellernes egenskaber, men tilbyder mere adgang til flex.

Mens motionister får mere fart ud af en mindre stiv badmintonketcher, bør dygtige spillere vælge en stivere variant. De fleste dyrere og mere avancerede badmintonketsjere er stive eller ekstra stive. En stivere ketcher tilbyder mere kontrol, da den bøjer sig mindre og påvirkes mindre ved boldtræf. Dygtige spillere kan oftest generere den fart som behøves, hvilket gør at de søger den kontrol og boldføling en stivere badmintonketcher giver.

Nyheder

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.