Antal stjerner, hvad skal man vælge til bordtennisbat?

Du har sikkert set antallet af stjerner blive diskuteret, når du køber din bordtennisbat. Men hvad betyder det egentlig? De forlimede bordtennisbat vi sælger er opdelt efter et stjerneklassificeringssystem fra en stjerne op til fem stjerner. Jo højere antal stjerner, jo mere hastighed/skrue får du, mens kontrollen falder med højere antal stjerner. Du kan derfor også på en måde få et indtryk af, hvor svært battet er at spille ved hjælp af antallet af stjerner.
Det kan være svært at vide præcis, hvilken bordtennisbat der passer til dig, så her har vi en lille guide til, hvordan du finder det rigtige antal stjerner til din spillestil og niveau.
Held og lykke!

1-stjerne

En stjerne er det første skridt på denne stige. Det betyder, at bordtennisbattet byder på meget kontrol og er derfor meget nemt at spille. Det gør den perfekt til dig, der er ny inden for, eller til for eksempel en skoleaktivitet, der gerne vil have bat, der er nemme at spille.
Nedenfor finder du nogle muligheder for 1-stjernede bat.

2/3-stjerner

To til tre stjerner er, som det lyder, næste skridt. I disse bordtennisbat får du lidt mere fart end dem med 1 stjerne. De vil derfor være noget sværere at spille, da kontrollen forsvinder i forbindelse med hastigheden stiger. 2/3 stjerner er velegnet til spillere, der ønsker at udvikle deres spil, som begynder at sætte skruen på bolden og leder efter lidt mere fart.
Nedenfor finder du nogle muligheder for 2- og 3-stjernede bat.

4-stjerner

Nu kommer du til det niveau, hvor bordtennisstativet byder på en masse fart men også en masse spin. Som skrevet vil kontrollen da også falde. Disse bat er velegnede til en spiller, der måske er begyndt at spille i en klub, selv er begyndt at konkurrere lidt.
Nedenfor finder du nogle muligheder for 4-stjernede bat.

5-stjerner

5-stjernede bordtennisbat byder på meget både fart og spin, samtidig med at du skal være forberedt på reduceret kontrol. Disse bordtennisbat er svære at spille og kræver god teknik og god fornemmelse for bolden. Perfekt som konkurrencebat og er samtidig sidste trin inden du begynder at lime dit eget bat.
Nedenfor finder du nogle muligheder for 5-stjernede bordtennisbat.

Hvad sker der efter 5 stjerner?

Ønsker du en forlimet bordtennisbat er 5 stjerner sidste skridt, herefter skal du bygge dit eget bat for at få bedre egenskaber i dit bat. Fordelen ved at bygge dit eget bat er, at du kan skræddersy den til dig og din spillestil.
Vil du vide mere om, hvordan du kommer videre? Så læs vores guide - Byg dit bordtennisbat og find ud af mere om gummierne og stel!

Læs vores guide og byg dit eget bordtennisbat:

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.