Find den rigtige tennisketcher

I dag findes der en jungle af varemærker og ketchermodeller, hvilket kan gøre det svært at finde en tennisketcher der passer dig. Her har vi samlet de vigtigste faktorer, man bør have i tankerne når man vælger sin tennisketcher.

En grundtanke er, at man altid skal vælge en tennisketcher der passer ens spillestil og niveau. Dette kan lyde som en selvfølge, men sandheden er, at rigtigt mange køber en tennisketcher der er for avanceret. For at få styr på begreberne, redegør vi her hvad ketsjerens rammebredde, opstrengningsmønster, størrelse, vægt samt grebstørrelse betyder for dens egenskaber.

 

Hvilken rammebredde passer dig?

Rammebredde, eller rammeprofil som det ofte kaldes, påvirker ketcherens egenskaber meget. En smal rammeprofil betyder, at tennisketcheren er kontrolorienteret og at den har et relativt lille slagfelt (sweetspot). Disse modeller passer oftest dygtige spiller som selv genererer meget fart i svinget, og som har et godt boldtræf. Da kontrol og fart er modpoler, genererer disse ketchere selv en begrænset fart.  En smal rammeprofil har ofte en større fleksibilitet (laver ra-værdi) hvilket gør at tennisketcheren ikke svarer lige så hurtigt ved boldtræf.

En tennisketcher med tykkere rammeprofil giver mere fart og gør, at spilleren ikke behøver at genere al fart selv. Disse tennisketchere har ofte også et større sweetspot og er mere letspillede, hvilket passer godt til motionister.

 

Opstrengningsmønstrets påvirkning

Når det gælder opstrengningsmønstret giver en tættere opstrengning af tennisketcheren mere kontrol. Dette anvendes oftest på tennisketchere med smal rammeprofil. En videre opstrengning giver en ketcher som lettere genererer høj hastighed på bolden. Selvfølgelig kan man ændre på disse egenskaber og give en tennisketcher med smal rammeprofil et videre opstrengningsmønster. Tennisketcherens opstrengningsmønster kan ikke ændres ved omstrengning. Almindelige mønstre er f.eks. 16x19 og 18x20.

 

Ketcherhovedets størrelse

Ketcherhovedets størrelse er i dag oftest mellem 95-105 sq.inch. Tennisketchere med mindre ketcherhoved har også et mindre træfpunkt (sweetspot – den del af ketcheren der giver et rent boldtræf) hvilket gør den sværere at spille med. På den anden side får du, ved et perfekt boldtræf, mere ud af tennisketchere med lille sweetspot. Valget af ketcherstørrelse beror altså på niveauet på dit spil samt en balance med tennisketcherens andre egenskaber.

 

Vægt

Ketcherens vægt plejer at ligge mellem 275 – 325 gram. Udviklingen har gjort, at tennisketchere i dag er lettere og mere letmanøvrerede end tidligere, uden at slække alt for meget på fartegenskaberne. En tungere tennisketcher opleves ofte som mere stabil og tryggere ved boldtræf. I denne kategori handler det ifølge os hos ketcherspecialisten.dk mere om, hvilke egenskaber man søger i sin ketcher, end om spilleniveau. I dag findes der lette tennisketchere som genererer fart, og omvendt.

 

Grebstørrelse er vigtig

At vælge den rigtige grebstørrelse er yderst vigtigt, men bliver desværre ofte overset. Man kan gå ud fra, at en herrespiller generelt bruger greb 3 (4 3/8), og at en damespiller bruger greb 2 (4 1/4). Dette er dog kun en tommelfingerregel, og hver enkelt spiller skal vælge ud fra sin spillestil, håndstørrelse etc. Et forkert valg når det drejer som om grebstørrelse påvirker ikke bare dit spil, men kan også lede til tennisalbue.

Vi hos ketcherspecialisten.dk håber, at denne sammenfatning har gjort it valg lidt lettere. Hvis ikke, er du velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig videre.

 

 

Välj rätt greppstorlek på ditt tennisracket

När du köper tennisracket kan du välja storlek på greppet. I tabellen nedan har vi listat de vanligast förekommande storlekarna på marknaden.

  Europa USA
Dam/mindre 2 4 - 1/4
Herr/normal 3 4 - 3/8
Stora händer 4 4 - 1/2

 

Eksempler på:

kontrolorienterede tennisketchere

 • Head Graphene 360+ Prestige
 • Wilson BLX Blade 98 v7 18x20
 • Wilson Pro Staff 97/97 Autograph
 • Babolat Pure Strike

 

fartorienterede tennisketchere

 • Babolat Pure Drive
 • Babolat Pure Drive Tour
 • Babolat Drive Tour
 • Head Extreme
 • Wilson Burn 100/100S/100Lallround, fart/kontrol

 • Babolat Pure Aero
 • Head Graphene Touch Speed MP
 • Head Graphene 360 Radical
 • Yonex Ezone 98/100
 • Wilson Clash 100 / 100 Tour
 • Wilson Blade 98 v7 16*19
 • Head Gravity 360+ Pro