Guide til tennissko

At vælge de rigtige sko, når du spiller tennis, er efter vores mening lige så vigtigt, som hvilken ketcher du vælger. Til forskel fra andre træningssko er tennissko skabt til at klare de specifikke udfordringer på tennisbanen med mange start-stop, korte løbeture og relativt konstante sidelæns bevægelser. Når du vælger dine nye tennissko, skal du tage i betragtning, hvilken spillertype du er, hvilket/hvilke underlag du spiller på, samt til en vis grad hvordan din kropsbygning er.

Spillestil

Hvis du er en spiller, der som regel holder dig ved baglinjen, når du spiller, kan det være godt at tænke på at vælge en tennissko, der har godt med støtte for sidelæns bevægelser, og som også har en høj holdbarhed til at klare denne form for belastning.

Hvis du er en serve-volley-spiller kan det være sådan, at du trækker foden hen ad banen ved serve og på vej hen til nettet. I dette tilfælde kan en stærk sål i forfoden/ved tæerne være et godt valg for at forlænge skoens holdbarhed.

Underlag

Der findes ganske vist nogle få skomodeller, der er fremstillet til spil på græs, men vi vil koncentrere os om hard court og grusspil, som er det mest almindelige inden for tennis. Mange tennissko i dag er såkaldte ”All Court-modeller”, som kan klare spil på begge disse underlag. Specielle grussko adskiller sig ved at have en mere rillet sål, ofte med en lidt blødere gummiblanding. Desuden er visse grussko også forstærkede på oversiden af forfoden, for at de kan klare den ekstra belastning, som opstår på grus, når man glider til bolden.

Vi anbefaler, at man vælger en all court-model, hvis man spiller hele året og sporadisk på grus. Hvis man spiller lidt hyppigere på grus giver det en helt anden følelse med rigtige grussko. Det er vigtigt at man ikke spiller med grussko på andre underlag end netop grus. Dette dels fordi du kan risikere at få skader, hvis grebet bliver for godt på banen, og dels fordi du kommer til at slide sålerne meget hurtigt.

Hard court-sko/all court-sko har en stærkere gummiblanding, som klarer belastningerne på det hårdere og mange gange mere grove underlag. Desuden er sålen mindre rillet, og dette adskiller sig fra model til model.

Kropsbygning / bevægelse på banen

Vi på ketcherspecialisten.dk synes, at man skal tænke på, hvordan man er bygget, og hvor godt man bevæger sig på banen. Hvis man er smidig og bevæger sig godt, kan det være en idé at kikke på en lettere og smidigere tennissko. Det, man mister ved dette, er stabilitet og i visse fald holdbarhed. Dette kan være vigtige egenskaber, hvis man er lidt tungere i kroppen eller føler, at bevægelsesmønstret ikke er det allerbedste.

© 2023 Ketcherspecialisten. All rights reserved.